Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115
معجزه ای بنام Site Map یا نقشه سایت - سئو هکر
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مسلماً هنگامی که به سایت های بزرگ نگاهی می اندازید با این عنوان مواجهه می شوید: نقشه سایت یا SiteMap. شاید با خود فکر کنید طراحی یک نقشه از سایت چه فایده ای می تواند داشته باشد؟ در این نوشته از سایت سئو خدمت شما عرض می کنیم که این نقشه صرفاً مختص بازدیدکنندگان سایت نیست. در حقیقت باید گفت راه را به موتورهای جستجو نشان می دهد تا بتوانند راحت تر و سریعتر مطالب را ایندکس کنند. اگر شما صاحب یک سایت هستید قطعاً می خواهید مطالب و نوشته های شما به سرعت و در مدت زمان بسیار کوتاهی توسط کاربران پیدا شوند، از این رو به سایت مپ نیاز پیدا خواهید کرد. در سال های گذشته از آن تنها به منظور راهنمایی کاربران استفاده می شد اما هم اکنون داده های مورد نیاز را با بازده بیشتر و دقت بالاتر در اختیار موتورهای جستجو قرار می دهد. به بیان ساده تر می توان گفت یکی از بهترین و کارآمدترین ابزارها به منظور ارائه داده به جستجوگرها، این نقشه می باشد.

سایت مپ را می توان یک فایل متنی در نظر گرفت که مهم ترین محتوا موجود در سایت و آدرس تمام صفحات را در خود نهفته دارد و خزشگرهای موتور جستجو از طریق آن می توانند سایت را راحت تر ایندکس کنند. بزرگ ترین مزیت sitemap این است که به گوگل یا سایر جستجوگرها کمک می کند به صفحات سایت دسترسی پیدا کنند و آن ها را از ایجاد تغییر در صفحات قدیمی یا به وجود آمدن صفحه جدید آگاه سازند. با استفاده از آن می توانید شانس خود را برای ایندکس کردن مطالب بالا ببرید زیرا سرعت این کار را افزایش می دهد. نیازی نیست به صورت روزانه برای سایت خود نقشه تهیه کنید، همین که یک بار اقدام به انجام این کار کنید و کد دریافت نمائید، پس از آن در صورت ایجاد هر صفحه جدید به صورت خودکار یک بخش به نقشه افزوده خواهد شد.

همانطور که گفتیم این نقشه یک فایل است که تمام آدرس های موجود در وبسایت را در بر دارد و با پسوند  xml ساخته می شود. سایت مپ یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین فاکتورهایی است که نقش موثری در بهینه سازی سایت ها ایفا می کند. اگر یک سایت فعال داشته باشید که مدام در آن تغییرات جدید ایجاد می کنید و مجتواهای به روز منتشر می نمائید باید برای آن نقشه طراحی کنید زیرا در غیر این صورت تغییرات در مدت زمان طولانی تری توسط جستجوگرها دیده می شوند. لازم به ذکر است یکی از عواملی که باعث می شود سایت شما در بین سایت های ایندکس شده جستجو شود، عنوان کردن URL صفحات مربوطه در نقشه است زیرا در صورت استفاده درست و صحیح از کدهای xml و فراهم نمودن آدرس های معتبر برای جستجوگرها، URL های موجود در سایت به طور قطع در خزش های بعدی مورد توجه قرار خواهند گرفت.

به طور کلی می توان گفت در ساخت نقشه سایت سه فرمت وجود دارد. یک نوع که از همه مهمتر و حیاتی تر می باشد xml است که مربوط به اکثر موتورهای جستجوگر مانند گوگل می باشد. دیگری با فرمت txt است (این فرمت در زمان نوشتن مقاله مورد استفاده بوده اما در حال حاضر دیگر کاربرد ندارد) که مربوط به موتور جستجوگر یاهو می باشد و مورد سوم که فرمت html در نظر گرفته شده مربوط به سایت خود شماست، یعنی آن را به عنوان صفحه ای از سایت قرار می دهید تا کاربران بتوانند یک نمای کلی از سایت را ببینند. پس در گام اول سعی کنید هر سه فرمت Sitemap را ایجاد کنید. خوب هم اکنون ممکن است این سوال را بپرسید که چگونه باید نقشه سایت را ایجاد کرد؟

برای ساخت نقشه سایت چندین راه وجود دارد. اول اینکه یک مقدار مختصر با زبان های برنامه نویسی آشنا باشید. البته به نظر ما نیازی به این کار نیست. سایت ها و برنامه های زیادی این کار را برای شما بصورت رایگان انجام می دهند! برای مثال می توان سایت freesitemapgenerator را معرفی کرد. اگر هم به دنبال نرم افزاری بدین منظور باشید برنامه CoffeeCup Sitemapper را به شما پیشنهاد می دهیم که هر سه فرم بیان شده در بالا را به راحتی برای شما ایجاد می کند.

برای سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس و جوملا و … نیز افزونه های بسیاری در این زمینه طراحی و ارائه شده اند که شما میتوانید از آن ها استفاده کنید. به طور مثال افزونه فوق العاده کاربردی Google XML Sitemaps یکی از آنهاست. خوب تا اینجا متوجه شدید که شاید ساخت نقشه سایت کار سختی نباشد اما به هر حال چند نکته وجود دارد که باید به شما گوشزد کنیم که از همه مهمتر بخش افزودن آن به موتور جستجو است!

ما توضیح اصلی را در مورد سایت گوگل به شما ارائه می دهیم که در مورد یاهو نیز تقریباً همین توضیحات صادق است:

برای قرار دادن نقشه سایت در گوگل یا یاهو یکتعدادی سایت وجود دارند که Sitemap شما را وارد موتور جستجو می کنند. ولی بهتر است وارد حساب خود در گوگل وبمستر شوید و در قسمت گوگل وبمستر که در مقالات پیشین به آن اشاره کردیم به صورت دستی و تنها در عرض چند ثانیه سایت مپ را وارد کنید.

یک نکته حیاتی که در اکثر آموزش های ساخت سایت مپ فراموش می شود و ممکن است به سادگی نقشه سایت شما را برای گوگل غیر قابل قبول کند، مسئله www است. یعنی اگر سایت شما بدون www در گوگل تعریف شده، در قسمت ساخت سایت مپ حتما آدرس را بدون www وارد کنید! وقتی نقشه سایت را در گوگل وبمستر وارد کردید، مجدداً آن را بررسی کنید تا عیب و ایرادی نداشته باشد زیرا گوگل همان لحظه نقشه سایت را ایندکس نخواهد کرد.

یک نکته بسیار مهم نیز این است که خیلی از سایت ها، نقشه سایت رایگان برای شما تهیه می کنند  اما به این امر توجه کنید که برخی از آن ها برای خدمات رایگان خود محدودیت لینک تعیین کرده اند. بطور مثال بیشتر از 1500 لینک از سایت شما را در سایت مپ وارد نخواهند نمود. حتماً دقت کنید که سیستم تعداد مشخص نکرده باشد و بتواند به صورت نامحدود لینک قبول کند.

سخن آخر

سایت مپ یک فایل XML است و شامل تمامی آدرس صفحات سایت است که به موتورهای جستجو درباره محل محتوا های گوناگون سایت راهنمایی می دهد تا بتوانند راحت تر صفحات یک وبسایت را ایندکس کنند. سایت مپ برای سایت های داینامیک مفید است و ساخت و معرفی آن به گوگل وبمستر و سایر موتورهای جستجو را تضمین می کند. نقشه سایت برای موتور جستجو و سئو سایت نقش حیاتی و موثری دارد.

سوالات متداول در مورد Site Map یا نقشه سایت

نقشه سایت راه را به موتورهای جستجو نشان می دهد تا بتوانند راحت تر و سریعتر مطالب را ایندکس کنند همچنین می توان گفت یکی از بهترین و کارآمدترین ابزارها به منظور ارائه داده به جستجوگرها، این نقشه می باشد.

سایت مپ را می توان یک فایل متنی در نظر گرفت که مهم ترین محتوا موجود در سایت و آدرس تمام صفحات را در خود نهفته دارد و خزشگرهای موتور جستجو از طریق آن می توانند سایت را راحت تر ایندکس کنند.

این فایل با پسوند  xml ساخته می شود.

در ساخت نقشه سایت سه فرمت وجود دارد. یک نوع که از همه مهمتر می باشد xml است. دیگری فرمت txt است و مورد سوم که فرمت html است.

5/5 (1 نظر)