Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115
برترین راهکارها برای بهینه سازی سایت - سئو هکر
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

سرفصل های مقاله

5 / 5 ( 2 امتیاز )

در گذشته گوگل برای تعیین جایگاه وب سایت شما در نتایج جستجو، فقط از 200 گزینه امتیازدهی استفاده می‌کرد. اما بیش از ده سال از آن زمان گذشته و همه چیز تغییر کرده است. الگوریتم‌های گوگل نیز تغییر کرده‌اند اما نکته ی مهم این است که شما نیاز ندارید حتما در تمامی این موارد امتیاز کسب کنید. برخی از این فاکتورها امتیاز بیشتری دارند و باید آنها را اولویت قرار دهید. یکی از مهم‌ترین موارد، توجه به سئو و بهینه سازی سایت است. در این مطلب شما را با هشت فاکتور مهم در بهینه ‌سازی وب سایت آشنا خواهیم کرد.

بهینه سازی سایت (Website Optimization) چیست؟

بهینه سازی سایت به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن با انجام آزمون و خطاهای مختلف تلاش می‌شود تا وب سایت پیشرفت کرده و به سوی اهداف تجاریش حرکت کند. آزمون A/B یکی از روش‌هاییست که صاحبان وب از طریق آن نسبت به بهبود عملکرد وبسایت شان اطلاعات کسب می کنند.

با این آزمون متوجه خواهند شد چه تغییراتی برروی وبسایت شان نیاز است تا تعامل بیشتری با بازدیدکنندگان آن برقرار کند. این تعامل می‌تواند بالا رفتن ورودی‌ها از طریق جستجو در گوگل، خرید بیشتر و یا درخواست‌های دیگر باشد.

بهینه‌سازی وب سایت باید در نهایت منجر به انجام حرکتی از سوی بازدیدکننده وب سایت شود که در نتیجه ی آن شما یک قدم به سوی هدف تجاری تان از راه اندازی وب‌سایت نزدیک‌تر شوید.

اهداف بهینه سازی سایت چیست؟

اهداف بهینه سازی سایت با توجه به نوع کسب و کار، مشتریان هدف، و عملی که قرار است انجام شود متفاوت است. این عملکردها می‌تواند شامل خرید کردن، پر کردن یک فرم، یا خواندن یک مقاله باشد.

همچنین عملکرد مورد نظر یک وب سایت می‌تواند میزان تعامل بازدیدکننده آن باشد، یا تعداد افرادی که یک روال خاص را روی وب سایت طی می‌کنند. برخی از اهداف بهینه ‌سازی وب ‌سایت شامل موارد زیر می‌شود:

یک خبرگزاری آنلاین با انتشار مقالات آنلاین سعی می‎کند تعداد بازدیدکنندگان و کلیک‌های مقالاتش را افزایش دهد. یک فروشگاه آنلاین، وب سایت خود را با تشویق بازدیدکنندگان به پر کردن یک فرم یا تکرار خرید، بهینه‌سازی می‌کند. یک شرکت نرم افزاری آنلاین با تشویق بازدیدکنندگان به ثبت نام و دریافت نسخه رایگان محصول، وب سایت خود را بهینه ‌سازی می‌کند. یک شرکت بیمه وب سایت خود را به منظور افزایش فروش بیمه بهینه ‌سازی می‌کند. یک کمپین برای جذب سرمایه، وب سایت خود را با ارائه یک فرم جهت تشویق به کمک ملی بهینه می‌سازد. مراحل بهینه سازی سایت (Website Optimization)

مرحله اول بهینه ‌سازی سایت مشخص کردن هدف است. همانطور که اشاره شد کسب و کارهای مختلف ممکن است اهداف متفاوتی از بهینه‌ سازی ‌سایت خود داشته باشند.

به عنوان مثال، اگر شما یک وب سایت تجارت الکترونیکی دارید و می‌خواهید بدانید چطور فروش آن را بالا ببرید، می‌توانید تحقیقات کمی و کیفی مختلفی را به روی صفحات کلیدی وب سایت تان، که ممکن است برروی رسیدن به این هدف تاثیرگذار باشند، انجام دهید.

اغلب مواقع، صفحه اصلی وب سایت فضای مناسبی برای قرار دادن تست‌های A/B و انواع نظرسنجی‌ها است چرا که بیشتر ترافیک سایت از این صفحه وارد می‌شود. بسیار مهم است که بازدیدکنندگان با ورود به این صفحه خیلی سریع متوجه شوند این شرکت چه چیزی ارائه می‌کند و همچنین سریع بتوانند مسیرشان را برای رسیدن به قدم بعدی با یک کلیک طی کنند.

مرحله بعد در نظر گرفتن احتمالات و پیش بینی‌ها است. پس از اینکه هدف اصلی را مشخص کردید، باید گزینه‌های مختلفی را برای رسیدن به آن در نظر بگیرید و همچنین فرضیاتی را برای بهبود میزان تبادل در سایت امتحان کنید.

لیستی از متغیرهای مختلفی که می‌خواهید تست درباره آنها انجام شود تهیه کنید. می‌توانید تغییراتی در این متغیرها ایجاد کنید و با استفاده از ابزار تست A/B آنها را به اجرا بگذارید.

تست را اجرا کنید. مطمئن شوید اطلاعات کافی برای نتیجه گیری از این آزمایش را در دست دارید. این نتایج باید از لحاظ آماری دقیق باشند چرا که شما نمی‌خواهید تصمیمات مهم کسب و کارتان را بر اساس اطلاعات بی‌نتیجه و غیرقاطع پیش ببرید.

نتایج را ارزیابی کنید. نتایجی که از این تست بدست می‌آورید به شما نشان خواهد داد آیا این تغییرات برروی وب سایت تان موجب بهبود آن خواهد شد یا خیر. یا متغیری که بیشترین رای را آورده به عنوان هدف اصلی مد نظر قرار می‌گیرد.

همچنین از این آزمون ساده ایده‌های بسیاری بدست خواهید آورد. شما می‌توانید با توجه به نتایج این آزمون نسبت به مسیری که باید به سمت هدفتان طی کنید اقدامات لازم را انجام دهید.

8 نکته که باید درباره بهینه سازی سایت بدانید نسخه موبایل وب سایت تان را فراموش نکنید

گوگل برای جستجو با موبایل اهمیت زیادی قائل می‌شود. به همین منظور الگوریتمی به نام Mobile-First Index را معرفی کرده است که به موجب آن، محتوایی که در موبایل نمایش داده می‌شود، معیار گوگل برای مشخص کردن جایگاه وب سایت تان در نتایج جستجو خواهد بود و به نوعی با این کار اولویت طراحی وب سایت شما به سازگاری با موبایل بودن باز می‌گردد.

هرچند به گفته یکی از کارکنان گوگل، دنی سالیوان، لزوما داشتن یک طراحی ریسپانسیو یا سازگار با موبایل موجب ایندکس شدن سایت در گوگل نمی‌شود. هر سایتی که در موبایل قابل دیده شدن باشد می‌تواند توسط این الگوریتم خوانده شود. هرچند زمان آن رسیده که از طراحی سایت برای دسکتاپ به سوی طراحی برای موبایل حرکت کنید.

برخی از موارد اولیه که می‌توانند سایت شما را برای نمایش به روی موبایل سازگار سازند شامل موارد زیر می‌شوند:

سایت تان را سازگار با دستگاه‌ های مختلف طراحی کنید، چه بخواهد دستکتاپ باشد، چه موبایل یا تبلت. همیشه تصاویر را در طراحی واکنش‌گرا قرار دهید تا بر اساس سایز صفحه نمایش تغییر اندازه دهد. عناوین متا را کوتاه انتخاب کنید تا به راحتی به روی موبایل قابل خواندن باشند. از پاپ ‌آپ‌ هایی که کل محتوای شما را پوشش می‌دهند و مانع این می‌شوند که بازدیدکننده بتواند نگاهی اجمالی به محتوای شما داشته باشد بپرهیزید. به روی موبایل از قاعده «هر چه کمتر بهتر» استفاده کنید. در دنیای موبایل، محتوای طولانی لزوما با ترافیک بیشتر و امتیاز بهتر برابری نمی‌کند. از موبایل برای تهیه محتوای پنهان یا Cloaking استفاده نکنید. کاربران و اسپایدرهای وب باید هر دو محتوای یکسانی را مشاهده کنند. سئو تکنیکال را در نظر بگیرید

ممکن است ایده پیاده سازی سئو تکنیکال برای برخی افراد ترسناک به نظر برسد. اما امروزه با وجود ابزارهای مختلف موجود برای سئو، بررسی سئو دیگر کار دشواری نیست. نکته اصلی این است که بدانید چطور از داده‌های بدست آمده از این طریق استفاده کنید. برای شروع کار، باید موارد زیر را بررسی کنید:

مطمئن شوید وب سایت شما ویژگی‌های لازم برای سازگاری با موبایل را دارد. به دنبال کدهای خطا بگردید و آنها را اصلاح کنید. برای پیدا کردن خطاها، txt را چک کنید و در صورت لزوم آن را بهینه‌سازی کنید. وضعیت ایندکس شدن سایتتان را از طریق Google Search Console بررسی کنید. در صورت پیدا شدن مشکل نسبت به رفع آن اقدام کنید. تگ‌های عنوان (Title) و توضیحات متا (Meta Descriptions) را اصلاح کنید. محتوای وب سایت تان را بررسی کنید. با کمک گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) وضعیت ترافیک بوجود آمده روی سایتتان را چک کنید. در صورتیکه محتوایی در سایت تان عملکرد مناسبی ندارد، نسبت به بهبود آن اقدام کنید. لینک‌های شکسته و خراب سایت را ترمیم کنید. لینک‌هایی که با پیغام خطا مواجه می‌شوند دشمن تجربه کاربری و همچنین امتیاز وب سایت تان هستند. با استفاده از Google Search Console نقشه XML سایت خود را برای گوگل ارسال کنید. به سرعت وب سایت توجه داشته باشید

سرعت باز شدن صفحات یک وب سایت تاثیر مستقیمی به روی ترافیک و تعامل بازدیدکنندگان دارد. به گفته گوگل «متوسط زمانی که بارگزاری یک صفحه به روی موبایل طول می‌کشد 22 ثانیه است. در عین حال 53 درصد بازدیدکنندگان یک سایت که از طریق موبایل وارد آن شده‌اند وقتی زمان بیشتر از سه ثانیه طول بکشد آن صفحه را ترک می‌کنند.»

سرعت پایین صفحه موجب تجربه کاربری ضعیف می‌شود، به همین دلیل است که گوگل سرعت بارگزاری صفحه را به یکی از مهم‌ترین فاکتورهای امتیازدهی تبدیل کرده است.

برای بهبود سرعت صفحات روش‌های زیر را اجرا کنید:

درخواست‌های HTTP را برای بخش‌های مختلف صفحه همانند اسکریپت‌ها، تصاویر، و CSS به حداقل برسانید. سایز فایل‌ها را با فشرده سازی آنها پایین بیاورید و فایل‌های تکراری را یکی کنید تا درخواست‌ها کم شود. CSS و جاوا اسکریپت را همزمان لود کنید. جاوا اسکریپت را پس از فایل‌های مهم بارگزاری کنید. زمان DNS Lookup را کم کنید. سرعت پاسخ‌دهی سرور را بالا ببرید. از یک هاست مطمئن و مناسب استفاده کنید. سایز تصاویر را به حداقل برسانید. از یک CDN استفاده کنید. استفاده از پلاگین‌ها را به حداقل برسانید. تعداد ریدایرکت‌ها را کم کنید. اهداف کاربر را تشخیص دهید

نوشتن «محتوای عالی»، بهینه‌سازی آن برای موتور جستجو، و دریافت لینک‌های معتبر، شروع دریافت امتیاز برای یک کلمه کلیدی است. از آنجا که هوش مصنوعی روز به روز به تکامل بیشتری می‌رسد، استفاده از آنها در الگوریتم‌های گوگل نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

هدف اصلی گوگل درک یک محتوا و ارائه نتایج بر اساس نیاز فرد است. این امر موجب می‌شود تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی پیشرفته بیش از پیش اهمیت پیدا کند. برای شروع باید بدانید برخی کلمات کلیدی و عبارات هستند که امکان ندارد بتوانید برای آنها امتیاز کسب کنید.

یک کلمه کلیدی باید با متنی که فرد جستجو می‌کند هماهنگی داشته باشد. پیش از اینکه بخواهید زمان و منابع خودتان را صرف رتبه‌گیری برای یک عبارت کنید، بهتر است نگاهی به وب‌سایت ‌های رتبه ‌بندی و اصطلاحات مختلف داشته باشید. اگر وب سایت و صفحه فرود شما شبیه به چیزی که در حال حاضر امتیاز دارد باشد، احتمالا از آن عبارت جواب درستی نمی گیرید.

عبارت albany new york personal injury lawyer را در نظر بگیرید:

در گذشته چنین عبارتی منجر به نمایش تعدادی وکیل و شرکت حقوقی می‌شد، اما حالا این مساله تغییر کرده است. گوگل در حال حاضر به فهرست‌های حقوقی ارجحیت داده است:

در این مثال، از آنجایی که هنوز این شانس وجود دارد که در نقشه گوگل امتیاز کسب کنید، هنوز ارزشش را دارد که روی این عبارت کار کنید. اما اگر چنین فرصتی وجود نداشت، در چنین شرایطی تمرکز به روی این عبارت هدر دادن زمان است.

گوگل اینطور در نظر می‌گیرد که فردی که چنین عبارتی را جستجو کرده است به دنبال تعدادی وکیل یا شرکت حقوقی است و فقط دنبال یک نفر نیست.

کلمه کلیدی «خرید بلیط هواپیما» یکی از کلمات کلیدی است که بسیار استفاده شده و احتمال اینکه بخواهید در این کلمه در صدر لیست ظاهر شوید دشوار خواهد بود. شاید بهتر باشد برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید از کلمه کلیدی خاص‌تر که نام مقصدی را در بر دارد استفاده کنید.

بازاریابی محتوا را تقویت کنید

باتوجه به نتایج بدست آمده، در سال 2020 روزانه بیش از 44 زتابایت اطلاعات تولید می‌شود. اگر بخواهیم آن را مقایسه کنیم باید بگوییم این مقدار چیزی برابر با 8.48 تریلیون آهنگ یا 1440 سال ویدیو روزانه HD است. همچنان که زمان می‌گذرد، پیدا کردن جایگاهی در میان این همه اطلاعات بیش از پیش دشوار می‌شود. برای اینکه بتوانید عملکرد بهتری در این زمینه داشته باشید:

محتوایی تولید کنید که مفید، جالب توجه، و آموزنده باشد. مقالات خبری مرتبط با فعالیت تان تولید کنید. خبرهایی که تولید می‌کنید را در شبکه‌های اجتماعی منعکس کنید تا بازخورد بیشتری داشته باشند. از عناوینی که در حال حاضر در ارتباط با محتوای شما ترند می‌شود در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید. محتوایی که مسکوت مانده و ترافیک کمی ایجاد می‌کنند را آپدیت کنید. از Schema استفاده کنید

وقتی Schema Markup به یک صفحه وب اضافه شود می‌تواند یک اسنیپت بسیار قوی ایجاد کند. اسنیپت‌ها توضیحات پیشرفته و کوتاهی هستند که در نتایج جستجو ظاهر می‌شوند. Schema با متنی که برای وب سایت ایجاد می‌کند، تجربه جستجو را بهبود می‌بخشد. هرچند هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که اضافه کردن Schema هیچ تاثیری به روی صفحات نتایج جستجو (SERP) داشته باشد.

Schema به چه منظور استفاده می‌شود؟ کسب و کارها و سازمان‌ها رویدادها افراد محصولات دستورهای آشپزی بازبینی‌ها ویدیوها

نیاز نیست نگران اضافه کردن Schema به وب سایت تان باشید. پیاده سازی آن بسیار ساده است. اگر یک سایت وردپرس دارید، پلاگین‌های مختلفی برای این کار وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

Schemaها می‌توانند سئوالاتی را در بر داشته باشند که کاربر بدون نیاز به باز کردن صفحه بتواند پاسخ آنها را بیابد. همین موجب می‌شود با جستجوی هر یک از این سوالات صفحه مورد نظر در نتایج جستجو ظاهر شود.

به تجربه کاربری توجه داشته باشید

تجربه کاربری (UX) حول محور بینش کاربران، نیازهای آنها، ارزش‌ ها، توانایی ‌ها و محدودیت ‌هایی که دارند شکل می‌گیرد. UX همچنین اهداف کسب و کار را نیز در نظر می‌گیرد. UX باید بتواند کیفیت تجربه کاربر را بهبود ببخشد. به گفته Peter Morville، فاکتورهایی که برروی تجربه کاربری تاثیر گذارند شامل موارد زیر می‌شوند:

مفید بودن: محتوای شما باید یکتا بوده و نیازی را برطرف کند. قابل استفاده: کار کردن به روی وب سایت تان و استفاده از آن باید ساده باشد. مطلوب: طراحی و برندینگ شما به روی وب سایت باید طوری باشد که کاربر را ترغیب کرده و احساسات او را برانگیزد. قابل یافتن: طراحی و اجزای مختلف وب سایت باید طوری باشد که کاربران به راحتی بتوانند هر آنچه که به دنبالش هستند را بیابند. قابل دسترسی: محتوای شما باید برای همه قابل دسترسی باشد، از جمله 10 درصد از جمعیتی که دارای ناتوانی‌های مختلف هستند. معتبر: برای اینکه کاربر به شما باور داشته باشد باید سایت تان قابل اعتماد باشد. ارزشمند: سایت شما باید برای کاربر ارزش قائل شده و تجربه خوبی را فراهم کند تا در نهایت بتواند بازگشت سرمایه مثبتی نیز داشته باشد. لینک ‌دهی وب سایت را با دقت انجام دهید

لینک ‌ها همیشه از مهم‌ترین فاکتور های امتیاز دهی گوگل بوده‌اند. اما امروزه گوگل آگاهی بیشتر و دقیق‌تری نسبت به لینک‌ های اسپمی که ساخته می‌شوند دارد و به راحتی آنها را شناسایی می‌کند. بنابراین، هنوز این کیفیت است که در برابر کمیت ارزش بیشتری دارد.

برترین استراتژی‌های ساخت لینک:

استفاده از صفحات منابع نوشتن پست مهمان ساخت لینک‌های شکسته دریافت پیوند ورودی یا بک لینک احیای لینک

جمع بندی

بهینه ‌سازی سایت گاهی به منظور راهی برای بهبود قابلیت کشف وب سایت توسط موتور های جستجو مورد استفاده قرار می ‌گیرد. در حقیقت، با این کار سعی می‌شود تا وب سایت امتیاز بهتری در نتایج جستجو کسب کند و در رتبه بالاتری قرار بگیرد.

بنابراین با بهینه ‌سازی سایت می‌توانید کاری کنید وب سایت تان بیشتر در معرض دید مخاطب هدفتان قرار گیرد و در نتیجه شما نیز به اهدافتان که می‌تواند کلیک بیشتر، خرید بیشتر، یا حتی پر کردن یک فرم آنلاین باشد، برسید.