Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115
هویت سازمانی (Corporate Identity) چیست؟ - سئو هکر
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

سرفصل های مقاله

5 / 5 ( 1 vote )

هویت سازمانی چیست؟ آیا میان هویت سازمانی و تصویر ذهنی برند و تصویر شرکت یا تصویر سازمانی (Corporate Image) تفاوت وجود دارد؟ برخی به جای هویت سازمانی از هویت برند استفاده می کنند آیا این دو واژه معانی یکسانی دارند؟ ویژگی های یک هویت سازمانی موفق چیست؟ هویت سازمانی چه زمینه هایی را پوشش می دهد؟

هویت سازمانی (Corporate Identity) یک تصویر کلی از کلیه جنبه های بصری و حسی یک شرکت را در بر می گیرد. طراحی لوگو، نوشت افزار، ست اداری (Collateral) از جمله بروشورهای چاپی و پاکت نامه – طراحی وب سایت – ایمیل – شبکه اجتماعی، تبلیغات آنلاین – رادیویی – مجله – بیلبورد و تلویزیونی، طراحی محصول و بسته بندی، یونیفرم کارمندان، اطلاع رسانی دیداری (Signage) سازمان و علائم گرافیکی روی اتومبیل های سازمان به کمک هویت سازمانی تعریف می شوند.  یک هویت سازمانی نیازمند آن است که بتواند کلیه احساسات و تاثیرات بالقوه ایجاد شده به وسیله سازمان را اداره کند، به کار بردن هویت های ناسازگار و یا عدم وجود این هویت می تواند به ادراکی از برند که دلخواه شما نیست بیانجامد.

دستورالعمل های تعیین شده به کمک هویت سازمانی مشخص می کنند که کلیه عناصر هویت سازمانی چگونه باید پیاده سازی شوند و در ادامه همواره از هماهنگی تاثیرات هر باره شرکت بر اذهان عمومی، رفتار، تن، ظاهر و احساس القا شده سازمان با هویت سازمانی تثبیت شده اطمینان حاصل می کنند.

با این وجود هویت سازمانی چیزی بیشتر از طراحی و المان های بصری است، هویت سازمانی مشخص می کند که سازمان کیست. بنابراین از یک سو المان های بصری سازمان و از سوی دیگر فرهنگ، ارزش ها و ارتباطات داخلی و خارجی سازمان را در بر می گیرد. هویت سازمانی با هویت برند نیز متفاوت است. به عنوان مثال هلدینگ بزرگی مانند گلرنگ را در نظر بگیرید، این هلدینگ یک هویت سازمانی ( لوگو، مجموعه ای از ارزش ها و فرهنگ سازمانی) واحد دارد ولی بیش از 50 عنوان برند مانند فروشگاه های کوروش، فامیلا، اویلا  و… هویت برند منحصر به فرد خود زیر چتر این هلدینگ در حال فعالیت هستند.

سوی دیگر هویت سازمانی تصویر سازمانی است که به ادراکات بیرونی از سازمان اشاره دارد، که هم تحت تاثیر هویت سازمانی قرار دارد و هم بر آن تاثیرگذار است. پس می توان گفت تصویر سازمانی یا تصویر شرکت تنها یک تصویر بیرونی از سازمان است و عوامل بیرونی مثل پوشش رسانه ای، نظرات مشتریان یا شایعات نقش مهمی در شکل گیری آن دارند.

ایده هایی در طراحی برند برای توسعه برندسازی یکپارچه

هویت سازمانی به عنوان یک استراتژی مدیریتی از 5 تا 7 زمینه را در بر می گیرد. به منظور تعیین یک استراتژی منسجم شما باید هر یک از این زمینه ها را بررسی و چگونگی تاثیر آن بر هویت سازمانی خود را تحلیل نمایید. اساس دستیابی به یک مفهوم جامع در این راستا در دستیابی به درکی واضح از ارزش های اولیه سازمان نهفته است.

شعار سازمان نیز این ارزش ها را به شکل خلاصه بیان می کند. توجه داشته باشید که برای موفقیت در پیاده سازی این استراتژی همواره به فیدبک هایی که از دپارتمان های مختلف دریافت می کنید توجه نمایید. تعریف موفقیت آمیز یک هویت سازمانی به کمک چهار عامل زیر سنجیده می شود :

تمایز (نسبت به رقبا) شهرت (میان مشتریان و کارکنان) ارتباط (با فعالیت سازمان) انسجام (پیاده سازی یکپارچه در کلیه ابعاد سازمان)

آیا هویتی که برای سازمان خود تعریف کرده اید هیچ یک از این چهار ویژگی را دارد؟

مهم ترین زمینه های هویت سازمانی عبارتند از :

طراحی سازمان ((Corporate design (CD) رفتار سازمان (Corporate behavior (CB)) فرهنگ سازمان Corporate culture روابط و زبان سازمان ( Corporate communication (CC) + language (CL)) فلسفه و روح سازمان ( (Corporate philosophy (CP) + corporate soul (CS)

طراحی سازمان

این قسمت کلیه المان های محسوس که یک سازمان برای معرفی خود از آنها استفاده می کند را نشان می دهد. این المان ها می بایست به منظور افزایش میزان شناخت یک دست باشند. از جمله این المان ها می توان به لوگو سازمان که در سر در سازمان، وبسایت، تبلیغات و سربرگ های سازمان دیده می شود و همچنین رنگ مشخصی که در کارت های ویزیت و بروشورها استفاده شده است، اشاره کرد.

یک مفهوم یکنواخت و یک دست در طراحی منجر به صرفه جویی در وقت و هزینه نیز خواهد شد، چراکه طراحی های جدید نیازمند طی یک روال طولانی و خسته کننده هستند. معماری و طراحی داخلی ساختمان شرکت و شعبه هایش و شکل یونیفرم و شکل وبسایت نیز بخشی از طراحی سازمان است. حتی در پاره ای موارد اصطلاحات خاص به عنوان صدای شرکت و یا بوی خاص مثل بوی قهوه برای کافی شاپ ها به عنوان بوی سازمان در این قسمت شکل می گیرند. طراحی سازمان در شناخت شرکت نقش مهمی را ایفا می کنند.

رفتار سازمان

با دقت به رفتار شرکت خود نگاه کنید. شرکت چگونه با گروه های مردمی که ارتباط مستقیم با شرکت دارند برخورد می کند؟ این افراد هم شامل مشتریان و کارکنان شرکت و هم شامل تامین کنندگان، شعبه های سازمان و سهامداران می شود. شرکت شما چگونه با مردم در تعامل است؟ روابط رییس و کارمندی و کلیه رفتارهای مالی و غیرمالی در این قسمت جا می گیرند.

فرهنگ سازمان

فرهنگ سازمان تا حدودی به فرهنگ عملیاتی سازمان مربوط می شود، همان ارزش های اساسی مشخص، عرف ها و دستورات قانونی که باید به وسیله شرکت رعایت شوند. به علاوه ممکن است قواعد مختصری در مورد شیوه رفتار و ارزش ها وجود داشته باشد که برای سازمان اهمیت ویژه دارد. فرهنگ سازمان همچنین رفتار سازمان و ارتباطات آن را شکل می دهد. با توجه به دامنه و میزان تعهد به فرهنگ سازمانی امکان تاثیر فرهنگ سازمانی بر فرهنگ جامعه نیز وجود دارد.

زبان سازمان و ارتباطات سازمان

سازمان ها از زبان خاصی برای بیان فرهنگ سازمانی خود استفاده می کنند. این زبان سازمان می تواند رسمی و ساختاریافته باشد و یا مثلا در سازمان هایی با ساختار یا سلسله مراتب کمتر غیر رسمی باشد. ارتباطات سازمان نیز با شیوه ای که شرکت ها به کمک آن ارزش ها و دغدغه های داخلی و خارجی خود را بیان می کنند سر و کار دارد و هم روابط میان دپارتمان های مختلف سازمان و سطوح مختلف سلسله مراتب داخل سازمان و هم روابط عمومی و کمپین های تبلیغاتی در بیرون سازمان را شامل می شود.

فلسفه سازمان و روح سازمان

زمانی که یک کسب و کار را راه اندازی کرده اید، هدف مشخصی داشته اید. ارزش ها و قواعدی که هسته اصلی سازمان را شکل داده اند جدا از تلاش برای سودآوری به عنوان فلسفه سازمان شناخته می شوند. تقسیم ساختار ارزشی به عناصر اولیه، روح یک سازمان را تشکیل میدهد و بیانگر تصویر مطلوب شما از سازمان است هنگامی که روح شرکت در کلیه زمینه های مدیریتی شرکت دیده شود شما به یک تصویر متعادل از خود دست یافته اید.