Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115
لینک داخلی چیست؟ اهمیت لینک داخلی برای سئوکارها - سئو هکر
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

لینک داخلی یکی از آیتم هایی است که شما باید به درستی آن را انجام بدهید، استفاده نکردن از لینک داخلی می تواند اشتباه بزرگی باشد. در این مقاله سعی داریم ۱۸ نکته ی لینک داخلی را با شما کاربران عزیز در میان بزاریم.

در این مقاله ما سعی داریم درباره لینک داخلی و ساختار لینک داخلی صحبت کنیم. شاید فکر کنید این موضوع زیاد جالبی در دنیای سئو نیست ولی کاری است که باید انجام داده شود و اشتباه انجام دادن آن می تواند دردسر هایی زیادی را برای شما ایجاد کند.

ویژگی های لینک های داخلی

خوب حال بیاید در مورد ویژگی هایی حرف بزنیم که می دانیم راجب به لینک داخلی حقیقت دارند. اول از همه لینک داخلی چیست؟ همه می دانیم لینک چیست، فرض کنید شما صفحه ای در دامنه ABC.com دارید، و در این صفحه با استفاده از متن لنگر(یک یا چند کلمه) به صفحه ای دیگر در همین دامنه لینک می دهید، به زبان ساده تردر صفحه ABC.com/a می روید و با متن لنگر(Anchor text) به صفحه ی ABC.com/b لینک می دهید. برای مثال من در اینجا یک لینک داخلی به مقاله ای راجب به متن لنگر یا انکر تکست می دهم. کاربر به سادگی می تواند با کلیک بر روی لینک داخلی به صفحه ی مربوطه هدایت شود.

ایده کلی لینک داخلی اینگونه است که کاربر را از یک صفحه به صفحه ای دیگر سایت هدایت کند، با لینک داخلی به سادگی می توانید به آن ها را از یک نقطه به نقطه دیگر هدایت کنید. در گذشته لینک های تفاوتی اساسی نداشتند، همگی با HTML نوشته می شدند و کار آن ها اشاره به ریشه یک دامنه دیگر بود. در کل تفاوت های زیادی نداشتند. ولی امروزه در دنیای سئو اینگونه نیست، نحوه ی برخورد سئو کار ها و  موتور های جستجو با لینک های داخلی و لینک های خارجی کاملا متفاوت است. این حرف ما به این منظور نیست که لینک های داخلی و لینک های خارجی هیچ قدرت و توانایی در تغییر رنکینگ، الگوی کراولر ها و نوع نگاه موتور های جستجو ندارند، ما می خواهیم در این مقاله راجب به این موارد حرف بزنیم.

متن لنگر(Anchor text) چیزی است که شما باید به آن توجه داشته باشید. موتورهای جستجو به طور کلی اهمیت آن را به حداقل رسانده اند، ولی ما مطمئنیم چیزی درون آن وجود دارد و آن چیز نیز مطمئنا بی ارزش نیست. موقعیت در صفحه در حقیقت به نحوی به اندازه لینک های خارجی اهمیت دارد. شاید لینک داخلی و موقعیت آن در صفحه مهم تر از لینک های خارجی باشد چون برای ناوبری استفاده می شود و ویژگی های که در فوتر برای لینک داخلی وجود دارد می تواند دردسر ساز باشد.

موارد بالا زمانی بسیار اساسی هستند که گوگل و موتور های جستجو قادر به دیدن این دستکاری ها در ساختار لینک های داخلی باشند، زمانی این دست کاری به خرابکاری تبدیل می شود که شما صفحه های خود را با لینک داخلی پر کنید و از این راه به صفحه ای خواص رنک بدید، مثلا در کل صفحه ها، وبلاگ و پست های خود یک متن لنگر قرار بدید و در قسمت های مختلف ، مانند فوتر آن ها را به قسمت فروشگاهی خود لینک بدید، گوگل اصلا از این کار خوشحال نخواهد شد، و الگوریتمی وجود دارد در صورت مشاهده این کار ممکن است شما پنالتی بشوید.

در حقیقت تست هایی برای اثبات این موضوع انجام شده است، در سایتی محتوای آن با متن های غنی و لینک داخلی در فوتر و دیگر قسمت ها مختاف پر شد،  بعد از گذشت یک مدت و ایندکس نشدن، سایت را به حالت عادی بر گردانده شود و در مدت کوتاهی بعد از ویرایش گوگل شروع به ایندکس کردن صفحه های مختلف آن کرد. البته اگر بخواهیم دقیق تر توضیح بدهیم بعضی از صفحه ها ایندکس شده بودند ولی اصلا رنک مناسبی دریافت نکرده بودند ولی بعد از اصلاحات انجام شده رنک این صفحه ها نیز بهبود های بسیاری را تجریه کرد. در حقیقت گوگل رفع پنالتی را در این ضمینه بسیار سریع انجام می دهد، پس در صورتی که این مشکل را در سایت خود مشاهده می کنید بهتر است خیلی سریع شروع با اصلاح سایت خود بکنید.

هدف لینک مطمئنا بسته به جای آن اهمیت دارد. اهمیت صفحه های لینک شده، در لینک های داخلی این مسئله ی مهمی است. زمانی که شما یک صفحه در سایت شما وجود دارد که تعداد زیادی از سایت ها و صفحه های به آن لینک خارجی داده اند، این صفحه مقداری رنک و قدرت دریافت می کند، شما به سادگی با استفاده از لینک داخلی مقداری از این قدرت و رنک را بین صفحه های خود تقسیم کنید. قدرت و رنک صفحه هایی که لینک دریافت کرده آن به مقداری افزایش پیدا می کنه، البته مطمئنا این افزایش قدرت از طریق لینک داخلی به اندازه لینک خارجی نخواهد بود. رابطه ی بین لینک، فرض کنید شما در سایت مشاوره خود در مطلبی به انواع افسردگی لینک داخلی می دهید(خوب این کاملا عادی و منطقی بنظر میرسد)ولی در همان مطلب به صفحه ایکاملا غیر مرتبط مانند قسمت فروشگاهی سایت لینک می دهید. زمانی که موتور جستجو این وضعیت را مشاهده می کند و نمی تواند هیچ ارتباطی بین آن ها بر قرار کند، بی خیال این لینک های داخلی می شود و از آن ها صرف نظر می کند. اولین لینک در صفحه. این موضوع همانند لینک خارجی، بیشتر در متن های لنگر اهمیت دارد. بصورت ساده زمانی که شما از طریق یک صفحه به تعدادی صفحات دیگر لینک می دهید، گوگل تنها معمولا به اولین لینک توجه می کند و از بقیه نیز صرف نظر می کند. نوع لینک نیز اهمیت دارد. واضح است که ما به شما توصیه می کنیم لینک های خود را در قالب HTML داخل صفحه های خود قرار دهید، هر چند می توانید با جاوا اسکریپت خیلی شیک تر این کار را انجام دهید و گوگل نیز می گوید که از جاوا اسکریپت پشتیبانی می کند ولی تا جایی که دیده ایم این گونه بنظر نمی رسد و گوگل با انواع مختلف لینک های داخلی و خارجی برخورد های متفاوتی داشته است و میزان قدرت و رنک آن ها با همدیگر متفاوت بود. حال توصیه ما این است که لینک های خود را در داخل متن یا همان HTML قرار بدید، البته عکس هم دقیقا مانند متن است و بخاطر داشته باشید در صورتی که می خواهید عکسی را لینک کنید، باید آن را در قسمت alt attribute عکس وارد کنید سپس این قسمت به متن لنگرِ عکس شما تبدیل خواهد شد. لینک داخلی در برابر لینک خارجی لینک خارجی معمولا توانایی بیشتری در انتقال قدرت و رنک دارد.

چیزی برای تعجب وجود ندارد، یک لینک خارجی مانند رای است که یک سازمان یا سایت مستقل به شما داده می دهد و تایید می کند که سایت شما مکان بهتر و مناسب تری برای این موضوع خاص است و در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتر را در این زمینه پیدا کنید می توانید به این سایت مراجعه کنید و مطمئنا موتور های جستجو نیز به انها اهمیت بسیاری خواهند دارد. ولی لینک داخلی مشابه رای دادن به خود است که برای موتور های جستجو زیاد اهمیتی ندارد.

متن لنگر لینک های داخلی به طور کلی نفوذ کمتری دارند.

همان گونه که گفتیم خودم به صفحه ی خودم با جمله ای که می خواهم برای آن رنک بگیرم لزوما کار بدی نیست، اما این کار نباید به شیوه ی آزار دهنده ای انجام شود. من نباید کاری کنم که به نظر بازدید کنندگان اسپم و سطحی بنظر بیاید، چون زمانی که کاربران تصمیم بگیرند که دیگر با سایت ما تعامل نداشته باشند و بر روی محتوای سایت کلیک نکنند یا زود از صفحه و سایت بیرون بروند، مطمئنا با این کار ما فورا نفوذ خود را در رنک و رتبه از دست خواهیم داد، البته در صورتی که ما به سادگی آن لینک ها را به لینک هایی معتبر، قابل استفاده و پرکاربرد برای کاربران تبدیل نکنیم. علاوه بر این، متن لنگر لینک های داخلی به هیچ وجه قدرتمند نیست.

نبود لینک داخلی شدیدا مانع توانایی صفحه برای رنک گیری و کراولر شدن است.

نداشتن لینک داخلی و یا کمبود لینک داخلی از صفحه های دیگر سایت می تواند مانع بسیار جدی برای رنک گیری و کروال شدن صفحه باشد. بعضی وقت ها متوجه می شوید که یکی از صفحه های شما لینک خارجی دریافت کرده است و بعد از بررسی صفحه با ابزار های موجود متوجه می شوید که صفحه شما هیچ لینک داخلی دریافت نکرده است، سعی کنید به هیچ عنوان همچین صفحه ای در سایت شما وجود نداشته باشد.

بطور کلی صفحه هایی که حامل تعداد بیشتری لینک هستند، ارزش لینک کمتری را صادر می کنند.

اساسا، گوگل یک فرمول کلی برای لینک ها دارد، این فرمول به این صورت است که ابتدا صفحه شما بررسی می شود و می بیند که ۵ لینک داخل صفحه شما وجود دارد، پس هر کدام از لینک ها یک پنجم قدرت رنک صفحه را می توانند به صفحه مقصد بفرستند، در صورتی که ۴ لینک وجود داشته باشد یک چهارم قدرت لینک فرستاده می شود. همه ی ما می دانیم یک پنجم برابر با ۰.۲۰ است و از یک چهارم که برابر با ۰.۲۵ است ارزش کمتری دارد، پس اگر صفحه ی شما لینک کمتری داشته باشد می تواند قدرت و رنک بیشتری را به سوی صفحه ی مقصد ارسال کند و بر عکس اگر لینک زیادی داشته باشد قدرت و رنک کمتری را به سوی صفحه ی مقصد ارسال می کند.

بحث رنک صفحه، یک بحث قدیمی است ولی هنوز هم نظریه های وجود دارد. در صورتی که شما یک صفحه دارید که پر از لینک است می توانید به سادگی متوجه شوید که این صفحه رنک بسیار کمی دریافت کرده است و همچنین رنک بسیار پایینی را نیز برای صفحه های دیگر می فرست و این زمانی است که گوگل این صفحه را به عنوان اسپم نشانه گذاری نکرده است چون در این صورت رنک منفی نیز به سوی صفحه های دیگر ارسال می کند. پس بهتر است مدیت زمانی را صرف سایت خود بکنید و تا جایی که امکان دارده لینک های اضافی از سایت خود را حدف کنید تا ارزش لینک داخلی در سایت شما بالاتر برود. بعد از این تمیز کاری شما به سادگی متوجه اثرات مثبت آن خواهید بود. حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که چگونه تشخیص دهیم موتور های جستجو از بعضی از لینک ها داخل سایت ما خوشش نمی اید؟ جواب آن بسیار ساده است خود را به عنوان کاربر سایت خود فرض کنید، لینکی که شما به عنوان کاربر یا کاربران شما از آن خوشتان نمی اید را حدف کنید چون مطمئنا موتور های جستجو نیز از آن خوششان نمی آید.

جریان لینک داخلی(PageRank sculpting) به ندرت موثر است، و معمولا اثرات آن خفیف است. اما درست انجام دادن آن می تواند تاثیر طولانی مدتی داشته باشد.

در آخر ما می خواهیم به جریان لینک داخلی اشاره کنیم، که به آن PageRank sculpting نیز گفته می شود. این روش از سال های تقریبا 2002 الی 2009 مورد بررسی قرار گرفت. پنلی برای بحث در مورد PageRank sculpting وجود داشت و نمونه های انجام شده، نرم افزار هایی که سایت شما را کراول می کنند و همچنین سیستم های PageRank sculpting که بررسی می کرد چه صفحه هایی را باید لینک بدید و کدام یک را بی خیال شوید در درون آن مورد بحث و بررسی قرار می گرفت.

زمانی که رنک صفحه (PageRank) سیستم غالب بر روی الگوریتم رنک دهی به صفحات گوگل بود، PageRank sculpting در دنیای واقعی تاثیراتی داشت. امروزه این تاثیر به شدت کاهش یافته است. البته به دلیل عواملی کع در مورد آن صحبت کرده ایم به کل از بین نرفته اند،‌ فقط داشتن تعدا زیادی لینک در یک صفحه آن هم بدون هیچ دلیل خاصی در کل خوب نیست و می تواند تاثیر های منفی بر روی سایت شما بگذارد و بلعکس داشتن تعداد کمی لینک آن هم با دلیل مناسب می تواند تاثیر مثبتی در سایت شما داشته باشد. اما این موضوع را در نظر داشته باشید که لینک دهی داخلی و بهینه سازی لینک داخلی فراتر از یک حدی دیگر اهمیتی ندارد و فقط وقت شما بدون بدست آوردن ارزش خاصی تلف می شود.

بحث ما در اینجا لینک دهی داخلی صحیح است. برای مثال در دنیای وب صفحه هایی به نام صفحه های یتیم (orphan pages) وجود دارد، صفحه ی یتیم یا orphan pages به صفحه هایی گفته می شود که کاربر نمی داند بعد از آن چکار کند و هیچ راهی برای ادامه وجود ندارد پس کاربر مجبور می شود همان جا صفحه را رها کند و پروسه نصفه کاره رها می شود، نه تنها کاربران بلکه موتور های جستجو نیز نمی توانند با بررسی ساختار لینک سایت قدم بعدی را کشف نمی کنند. اصلاح این نوع مشکلات می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

ساختار لینک داخلی ایده ال

ساختار درست لینک داخلی، تقریبا شکلی مانند هرم خواهد داشت. در کل صفحه ی اصلی در بالای هرم یا درخت شما جای می گیرد، بعد از آن موضوعات های اصلی شما و سپس زیر شاخه موضوعات شما الی آخر. برای مثال شما یک سایت دارید، سایت شما به دو قسمت اصلی طراحی سایت و سئوی سایت تقسیم می شود. در قسمت طراحی سایت شما چندین قسمت مختلف مانند اموزش طراحی سایت، طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت وبلاگ و غیره دارید که هر کدام از آن ها به چندین زیر موضوع دیگر و زیر صفحه تبدیل می شوند که هر کدام چندین مرحله از صفحه اصلی دور می شوند. در قسمت سئو نیز وضعیت به همین شکل است.

هیچ صفحه ای نباید بیشتر از ۳ لینک(مرحله یا قدم) از یکدیگر دور باشند(بیشتر برای سایت های کوچک یا معمولی)

ایده ی که در پشت این موضوع وجود دارد به این صورت است که شما اگر در آخرین مرحله سایت خود باشید نباید بیشتر از ۳ مرحله یا قدم از صفحه اصلی سایت خود دور شده باشید. پس به قسمت های مختلف سایت خود دسته بندی ها و زیر مجموعه های خود بروید و این سوال را از خودتان بپرسید که چند مرحله لازم است که به عقب برگردم که به صفحه ی خانگی برگردم، خودتان را گول نزنید منظور ما این نیست که بر روی لوگوی سایت کلیک کنیم و به صفحه اول برگردی منظور ما این است که چند مرحله را لازم است طی کنیم که به مطلب مورد نظر دست پیدا کنیم. اگر مراحل شما بیشتر از ۳ قدم بود تصمیمی برای بازنگری در ساختار لینک سایت خود بکنید چون در غیر این صورت دسترسی و پیدا کردن محتوای سایت شما برای کاربران گیج کننده کننده می شود و کاربران بی خیال سایت شما می شوند، می دانیم اگر کاربران از سایت ما راضی نباشند موتور های جستجو نیز راضی نخواهند بود.

یک مثال ساده دیگر برای شما می آوریم در چند سال پیش اگر به یک سایت وبلاگی سر می زدید ممکن بود برای اینکه یک صفحه مورد نظر خود را پیدا کنید مجبور شدید چندین و چند بار بر روی بعدی(Next) کلیک کنید تا زمانی که در صفحه بندی ها مطلب مورد نظر خود را پیدا می کردید، بعد یک روش فوق العاده برای مدیرت سایت ها وارد عرصه شد و آن هم دسته بندی بود. مطالب سایت به چندین دسته بندی و زیر دسته تقسیم شد. اکنون ما می توانیم بجای اینکه بین ده هزار پست به دنبال پست مورد نظر خود بگردیم، برویم و یک دسته بندی و زیر دسته بندی را انتخاب کنیم، به همین سادگی تعداد پست هایی که باید آن ها را برای پیدا کردن پست مورد نظر خود جستجو کنیم به کمتر از ۵۰ پست کاهش پیدا می کرد. همچنین می توان از تگ ها و اسم نویسنده نیز بجای دسته بندی دربعضی سایت ها استفاده کرد.

صفحه های باید شامل لینک هایی باشند که برای کاربران مرتبط و کاربردی باشد.

در صورتی که هیچ کاربر بر روی لینک از سایت شما کلیک نکرده باشد نشانه ی بد برای سایت شما و همچنین گوگل خواهد بود. کلیک نکردن تنها مشکل اصلی نیست، اینکه تعداد بسیار کمی بر روی آن کلیک کنند یا اینکه بعد از کلیک کردن بر روی آن به عقب برگردند نیز نشانه ی بدی است چون نشان دهنده ی این است که چیزی که به دنبال آن بودند پیدا نشده و به همین دلیل بر می گردند.

کانونی سازی! همانگونه که نباید ۲ صفحه یک قصد جستجو و کلمه ی کلیدی مشابهی داشته باشند بلکه نباید یک متن لنگر برای صفحه های متفاوت استفاده شده باشد.

برای مثال ما یک با طراحی سایت به یک صفحه لینک می دهیم و در جایی دیگر نیز با متن لنگر طراحی سایت به یک صفحه متفاوت دیگر نیز لینک می دهیم. چرا باید این کار را بکنیم؟ چرا با این کار بین صفحه های خود یک رقابت بی معنی ایجاد می کنیم؟ چرا باید دو صفحه داشته باشم که قصد و هدف آن ها یکی است یا کاربران و موتور های جستجو فکر کنند که این دو صفحه یک قصد، هدف و کارایی را دارند؟ شما باید این نوع صفحه ها را کانونی سازی کنید، نه تنها باید محتوای صفحه کانونی سازی شود بلکه لینک صفحه ها، کلمات کلیدی آن ها، کارایی و هدف صفحه نیز باید با هم دیگر کانونی سازی شود.

استفاده از تگ rel=”nofollow” را برای لینک های خارجی و موارد دیگر محدود کنید. چون جلوی سئو تلاش جریان داخلی لینک های شما را می گیرد.

تگ Rel=”nofollow” یک روش قدیمی استکه مردم برای دستکاری PageRank sculpting استفاده می کردند. توصیه ما این است که تا حد ممکن از آن استفاده نکنید، مخصوصا زمانی که می خواهید با استفاده از آن جلوی جریان رنک صفحه ها را بگیرید. گوگل گفته است که برخی اقدامات پیشگیرانه را در باره ی استفاده از Rel=”nofollow” انجام داده، به این صورت که در بعضی موارد با استفاده از این تگ نیز گاهی اوقات مقداری از رنک صفحه به سمت صفحه ی لینک داده شده نشت پیدا می کند. توصیه ما این است تا جای امکان از آن استفاده نکنید.

ما سعی داریم بگویم که بهترین کار برای حفظ قدرت صفحه های خود کار بر روی لینک های داخلی و محافظت از آن ها است. این بهترین کار برای حفظ جریان سالم لینک های داخلی سایت خود خواهد بود.

حذف محتوای کم ارزش، محتوای کم تعامل و ایجاد لینک های داخلی که مردم واقعا آن را می خواهند.

این کار بهترین نتیجه را به شما خواهد داد.

هیچ یتیمی را قبول نکنید! مطمئن شوید که همه ی صفحه هایی که برای شما مهم هستند از صفحه های دیگر لینک گرفته اند.

آخرین و مهمترین نکته این است، شما نباید هیچ صفحه ی یتیمی(orphan page) در سایت خود داشته باشید. هیج وقت نباید صفحه ای در سایت شما وجود داشته باشد که به آن لینک نداده باشید. همچنین نباید صفحه ای در سایت شما وجود داشته باشد که لینک های خارجی و داخلی زیادی دریافت کرده است و شما این صفحه را به هیچ صفحه ی دیگر لینک نداده اید. در صورتی که صفحه ای از شما لینک خارجی زیادی دریافت کرده باشد و شما با استفاده از این صفحه به صفحه هایی که به آن ها اهمیت می دهید لینک بدید ارزش ها بین صفحه ها تقسیم خواهد شد.

با استفاده از راهنمایی هایی که در بالا وجود دارد شما به راحتی می توانید به جریان لینک سایت خود کمک کنید، آن را بهتر تجزیه و تحلیل کنید و در نهایت سایت خود را از لحاظ ساختار لینک بهینه سازی کنید و کمک شایانی به سئوی و بازدید کنندگان خود داشته باشید.