ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

تولید محتوا و لینک های با کیفیت شما را در سئو بسیار جلو می اندازد، اما نباید هرگز قدرت سئو فنی را نادیده بگیرید.

یکی از مهمترین مهارتها برای یادگیری در سال ۲۰۱۹ چگونگی استفاده از سئو فنی یا  technical SEO است تا اینکه بتوانید همانند Googlebot فکر کنید.

قبل از اینکه درگیر مسایل اصلی شویم، مهم است بدانیم که Googlebot چیست، چگونه کار می کند، و چرا ما باید آن را بفهمیم، با ویرلن همراه باشید:

گوگل بات چیست؟

Googlebot یک خزنده وب است (که با robot گوگل نیز شناخته شده) که اطلاعات را از صفحات وب جمع آوری می کند.

Googlebot تنها یکی از خزنده های وب است. هر موتور جستجویی دارای یک بات برای برند خود است. در دنیای سئو، ما این ربات های مارک دار را به عنوان «مشاوران کاربر» یا ” user agents” می نامیم.

بعدا در مورد مشاوران کاربر صحبت خواهیم کرد، اما در حال حاضر فقط بدانید که منظور از مشاوران کاربر یک بات خزنده وب خاص است. بعضی از رایج ترین مشاوران کاربر عبارتند از:

Googlebot – Google Bingbot – Bing Slurp Bot – Yahoo Alexa Crawler – Amazon Alexa DuckDuckBot – DuckDuckGo Googlebot چگونه کار می کند؟ تا زمانی که ندانیم که Googlebot چگونه صفحات وب را می بیند، می خواند و رتبه بندی می کند. نمی توانیم سایتمان را برای آن بهینه سازی کنیم. چگونه Googlebot صفحات وب را پیدا می کند؟

پاسخ کوتاه: لینک ها، نقشه های سایت (sitemaps) و درخواست های دریافت (fetch requests).

]

پاسخ کامل: سریعترین راه برای اینکه گوگل سایت شما را بخزد، ایجاد یک حساب جدید در کنسول جستجوی گوگل و ارسال نقشه سایت تان است. با این حال، این تمام کار نیست.

]

با اینکه نقشه های سایت یک راه عالی برای درخواست از گوگل برای خزیدن وب سایت شما است، اما این در PageRank تاثیری نخواهد داشت.

لینک سازی های داخلی یک روش توصیه شده برای اطلاع رسانی به گوگل است که کدام صفحات مرتبط بوده و با ارزش هستند. مقالات آموزش سئو زیادی در مورد رتبه وب سایت ها و صفحات در اینترنت منتشر شده است، بنابراین من در حال حاضر به این موضوع وارد نخواهم شد.

به علاوه گوگل می تواند صفحات وب شما را از گوگل مپ و لیست های Google My Business، دایرکتوری ها و بک لینک های سایر وب سایت ها پیدا کند.

این یک نسخه ساده از چگونگی عملکرد Googlebot است. برای کسب اطلاعات بیشتر، می توانید اسناد گوگل (Google’s documentation) را در خزنده آنها بخوانید.

Googlebot چگونه صفحات وب را می خواند؟

گوگل راه طولانی ای را برای تفسیر یک سایت طی کرده است. هدف Googlebot این است که یک صفحه وب را به همان شیوه که کاربر آن را می بیند، تفسیر کند.

برای تست اینکه Google چگونه صفحه شما را می بیند، از ابزار Fetch and Render در کنسول جستجو استفاده کنید. این به شما یک نمایه از Googlebot در مقابلِ نمایه ای از یک کاربر ارائه می دهد. این روش می تواند برای تشخیص اینکه Googlebot چگونه صفحات وب شما را مشاهده می کند مفید باشد.

فاکتورهای رتبه بندی سئو فنی

همانند بخش سئو سایت با تولید محتوا و بک لینک، یک راه حل کلی برای سئوی فنی وجود ندارد. تمام ۲۰۰ فاکتور رتبه بندی مهم هستند!

اگر شما یک متخصص سئوی فنی هستید که به آینده سئو فکر می کنید، پس بدانید که بزرگترین عوامل رتبه بندی حول تجربه کاربر شکل می گیرند.

اما چرا باید مثل Googlebot فکر کنیم؟

هنگامی که گوگل به ما می گوید که یک سایت عالی ایجاد کنید، واقعا شوخی نمی کند. بله، این یک بیانیه مبهم از طرف گوگل است، اما در عین حال، بسیار دقیق است.

اگر می توانید با یک وب سایت بصری و مفید کاربران را راضی کنید، در حالی که نیازهای Googlebot را نیز برآورده می کنید، به احتمال زیاد رشد ارگانیک بیشتری را تجربه خواهید کرد.

تجربه کاربر در مقابل تجربه خزنده

]

هنگام ایجاد یک وبسایت، کدامیک را باید راضی کرد؟ کاربران را یا Googlebot را؟

]

پاسخ کوتاه: هر دو!

]

پاسخ کامل: این یک بحث داغ است که می تواند بین طراحان UX، توسعه دهندگان وب و سئوکارها تنش ایجاد کند. با این حال، این یک فرصت مناسب برای ماست تا در کنار هم کار کنیم تا بهتر بتوانیم تعادلی بین تجربه کاربر و تجربه خزنده ایجاد کنیم.

]

طراح UX معمولا علاقه و نظر کاربران را بیشتر در ذهن دارند، در حالی که متخصص سئو SEO به دنبال جلب نظر گوگل هستند. در وسط، ما توسعه دهندگان وب را داریم که در تلاشند تا بهترین نتیجه را برای هردو قطب ایجاد کنند.

به عنوان یک متخصص سئو، ما باید اهمیت هر بخش از تجربه وب را یاد بگیریم.

بله، ما باید یک سایت را برای بهترین تجربه کاربری بهینه سازی کنیم. با این حال، باید وب سایت های خود را برای Googlebot (و سایر موتورهای جستجو) نیز بهینه کنیم.

]

خوشبختانه، گوگل بر کاربر متمرکز است. اکثر تاکتیک های مدرن سئو بر ارائه یک تجربه کاربری خوب تمرکز می کنند.

]

۱۰ نکته ی بهینه سازی سایت و ابزار سئو برای Googlebot که مشاهده میکنید باید به شما در غلبه بر طراح UX و توسعه دهنده وب سایت تان کمک کند:

Robots.txt

robots.txt یک فایل متنی است که در دایرکتوری اصلی یا روت یک وب سایت قرار می گیرد. اینها یکی از اولین مواردی هستند که Googlebot هنگام خزیدن یک سایت به دنبالشان است. به شدت توصیه می شود که یک robots.txt را به سایت خود اضافه کنید و یک لینک به sitemap.xml تان نیز در آن ضمیمه کنید.

راه های بسیاری برای بهینه سازی فایل robots.txt شما وجود دارد، اما برای این کار باید احتیاط کنید.

یک توسعه دهنده وب سایت ممکن است به طور تصادفی یک مخل کننده سایت را در robots.text جا بگذارد ، که باعث بلاک کردن تمام موتورهای جستجو از خزیدن سایت می شود ، تمام موتورهای جستجو را مسدود می کند. حتی اگر از این مسئله تصحیح شود، ممکن است هفته ها طول بکشد تا ترافیک ارگانیک و رتبه بندی بازگردند.

راهنمایی ها و آموزش های بسیاری در مورد نحوه بهینه سازی فایل robots.txt در وب برای شما وجود دارد. قبل از تلاش برای ویرایش فایل خود، تحقیقاتی انجام دهید. فراموش نکنید که نتایج را دنبال و آزمایش کنید.

Sitemap.xml

نقشه های سایت یک روش کلیدی برای Googlebot است تا بتواند صفحات درون وب سایت شما را پیدا کند و از طرفی سایت مپ ها یک عامل مهم برای رتبه بندی نیز محسوب می شوند.

در اینجا چند نکته برای بهینه سازی Sitemap ارائه شده:

فقط یک فهرست نقشه سایت داشته باشید. وبلاگ ها و صفحات عمومی را با نقشه های جداگانه از هم جدا کنید و سپس به آنهایی که در فهرست Sitemap تان هستند، لینک دهید. هر صفحه را اولویت بالا قرار ندهید. صفحات ۴۰۴ و ۳۰۱ را از نقشه سایت تان حذف کنید. فایل xml خود را در Google Search Console ثبت کنید و بر وضعیت خزیدن سایت نظارت کنید. سرعت سایت

سرعت بارگذاری، به یکی از مهمترین عوامل رتبه بندی تبدیل شده است، به ویژه برای دستگاه های همراه. اگر سرعت بارگذاری سایت شما خیلی کند باشد، Googlebot ممکن است رتبه سایت شما را پایین بیاورد.

یک راه آسان برای فهمیدن اینکه آیا Googlebot فکر می کند وب سایت شما خیلی کند است، این است که سرعت سایت خود را با یکی از ابزارهای رایگان تست کنید.

بسیاری از این ابزار توصیه هایی را که می توانید به توسعه دهندگان خود ارسال کنید، در اختیار شما قرار می دهند.

Schema

اضافه کردن داده های ساختاری به وب سایت تان می تواند به Googlebot کمک کند تا بهتر محتوای صفحات و وب سایت شما را درک کند. با این حال، مهم است که از دستورالعمل های گوگل پیروی کنید.

برای کارایی بیشتر، توصیه شده است که از JSON-LD استفاده کنید تا نشانه گذاری داده های ساختاری را پیاده کرده باشید. حتی گوگل نیز متوجه شده است که JSON-LD زبان نشانه گذاری مناسبی است.

Canonical سازي

یکی از مشکلات سایت های بزرگ، به خصوص تجارت الکترونیک، مسئله صفحات کپی، تکراری یا duplicate است.

دلایل عملی زیادی برای داشتن صفحات تکراری وجود دارد مانند صفحاتی به زبان های دیگر.

اگر شما سایتی با صفحات تکراری دارید، بسیار مهم است که صفحه ترجیحی خود را با یک تگ canonical و ویژگی hreflang مشخص کنید.

طبقه بندی URL

داشتن یک ساختار URL مشخص و دقیق نشان داده است که به رتبه بندی بالاتر و بهبود تجربه کاربری منجر خواهد شد. تنظیم صفحات مادر(اصلی) اجازه می دهد تا Googlebot درک بهتری از رابطه بین هر صفحه داشته باشد.

با این حال، اگر صفحاتی دارید که نسبتا قدیمی بوده ولی رتبه خوبی دارند، John Mueller از گوگل تغییر URL را توصیه نمی کند. URL taxonomy ساده واقعا چیزی است که باید از ابتدای توسعه یک سایت پایه گذاری شود.

اگر شما کاملا بر این باورید که بهینه سازی URL ها به سایت تان کمک می کند، مطمئن شوید که ریدایرکت ۳۰۱ مناسبی را تنظیم کرده و sitemap.xml را به روز می کنید.

بارگذاری جاوا اسکریپت

در حالی که صفحات HTML استاتیک برای رتبه بندی آسان تر هستند، جاوا اسکریپت به وب سایت ها اجازه می دهد تا تجربه کاربری خلاقانه تری را از طریق ترجمه(rendering) پویا ارائه دهند. در سال ۲۰۱۸، گوگل منابع زیادی را برای ارتقاء قابلیت ترجمه جاوا اسکریپت قرار داد.

در یک جلسه ی پرسش و پاسخ با جان مولر، وی اظهار داشت که گوگل قصد دارد تا به تمرکز بر ترجمه(rendering) جاوا اسکریپت در سال ۲۰۱۹ همچنان ادامه دهد. اگر سایت شما به شدت بر ترجمه پویا یا dynamic rendering از طریق جاوا اسکریپت تکیه دارد، مطمئن شوید که توسعه دهندگان وبسایت تان توصیه های گوگل را به نحو احسن دنبال می کنند.

تصاویر

گوگل مدتهاست که به اهمیت بهینه سازی تصاویر اشاره کرده است، اما در ماه های اخیر درباره آن بیشتر صحبت کرده است. بهینه سازی تصاویر می تواند به Googlebot کمک کند تا تصاویر مرتبط شما را مفهوم سازی کرده و محتوای شما را تقویت کند.

اگر به دنبال بهینه سازی سریع تصاویر خود هستید، من این موارد را توصیه می کنم:

نام فایل تصویر: با چند کلمه توضیح دهید که تصویر در مورد چیست. alt text تصویر: با اینکه می توانید نام فایل تصویر را در اینجا کپی کنید، می توانید از کلمات بیشتری نیز در اینجا استفاده کنید. داده های ساختاری: برای توصیف تصاویر روی صفحه، می توانید نشانه گذاری اسکما را اضافه کنید. نقشه سایت تصاویر: گوگل توصیه می کند که از یک نقشه سایت جداگانه برای برای ردیابی تصاویر خود استفاده کنید. لینک های شکسته و ریدایرکت ها

همه ما می دانیم که لینک های خراب یا شکسته بد هستند، و برخی از سئوکار ها ادعا می کنند که لینک های خراب می توانند بودجه خزش(crawl) را هدر دهند. با این حال، جان مولر اعلام کرده است که لینک های خراب بودجه خزش را کاهش نمی دهند.

با ترکیبی از اطلاعات، من معتقدم که باید محتاطانه بازی کنیم و تمام لینک های شکسته را پاک کنیم. برای پیدا کردن لینک های شکسته در سایت خود، Google Search Console یا ابزار خزنده مورد علاقه خود را بررسی کنید.

حلقه های ریدایرکت یا Redirect loops پدیده دیگری است که بیشتر در سایت های قدیمی تر رایج است. یک حلقه ریدایرکت زمانی رخ می دهد که در فرمان تغییر مسیر(ریدایرکت) چندین مرحله وجود داشته باشد.

موتورهای جستجو اغلب برای کرول کردن حلقه های ریدایرکت به دردسر می افتند و می توانند به طور کامل فرایند خزیدن را پایان دهند. بهترین اقدام در اینجا این است که لینک اصلی در هر صفحه را با لینک نهایی جایگزین کنید.

عنوان ها و متای توضیحات

این فاکتور ممکن است برای بسیاری از متخصصان سئو قدیمی باشد، اما ثابت شده است که داشتن عناوین و توضیحات متای خوب بهینه شده می تواند به رتبه بندی بالاتر و CTR در SERP منجر شود.

بله، این بخشی از اصول اولیه سئو است، اما هنوز هم ارزش بسزایی دارد چراکه Googlebot این بخش را می خواند. نظریه های بسیاری در مورد بهترین روش نوشتن این موارد وجود دارد، اما توصیه های من بسیار ساده است:

من لوله ها (|) را به خطوط (-)ترجیح می دهم ، اما Googlebot اهمیتی نمی دهد. در عنوان های متا، نام تجاری خود را در صفحات خانه، تماس با ما و درباره ما، ذکر کنید، برای صفحات دیگر مهم نیست. زیاد طولانی ننویسید. برای توضیحات متا، اولین پاراگراف خود را کپی و ویرایش کنید تا اینکه در محدوده ۱۵۰ تا ۱۶۰ کاراکتر طول قرار گیرد. اگر نتواند دقیقا صفحه شما را توصیف کند، باید روی بدنه ی محتوای خود کار کنید. امتحان کنید! ببینید آیا گوگل عناوین و متا توضیحات مورد نظر شما را نشان می دهد؟

خلاصه

وقتی موضوع سئو فنی و بهینه سازی سایت برای Googlebot پیش می آید، چیزهای زیادی برای توجه به میان می آید. بسیاری از آنها نیازمند تحقیق هستند و توصیه می کنم قبل از اجرای تغییرات روی سایت خود از همکارانتان در مورد تجربه شان سوال کنید.

در حالیکه پیاده سازی تاکتیک های جدید سئو هیجان انگیز است، ممکن است منجر به کاهش ترافیک ارگانیک شود. یک قاعده خوب این است که این تاکتیک ها را چند هفته قبل از انتشار، در حالت انتظار بگذارید.

این روش به Googlebot زمان زیادی برای درک تغییرات و رتبه بندی بهتر سایت شما در فهرست خواهد داد.